tiistai 7. helmikuuta 2012

Viikonloppureissu Tallinnaan

Siskolikka halusi pienelle viikonloppu breikille ja mukana täytyisi olla jotain pientä luksusta. Niinpä päätettiin mennä Tallinnaan mutta hieman parempana hotelliin, valinta osui seuraavaan: Savoy Boutique hotel vanhan kaupungin laidalla mutta ihan keskellä kaupunkia. Hotelli olikin mukava vanhaan taloon tehty  pieni ja viihtyisä paikka.

Illallisen päätimme syödä hotellin yhteydessä olevassa ravintola MeKKissä, sillä siitä olin lukenut kehuvia arvosteluita. Itse valitsin alkuruuaksi "kevyesti suolattua sian vatsareunaa, paahdettuja hasselpähkinöitä, tuplavahvaa lihalientä, sipulikreemiä ja runsaassa voissa paistettua vehnäleipää", ja se olikin aivan minun maun mukaan, sipulipureen ja lihaliemen yhdistelmä vei kielen mennessäään. Siskoni otti vuohenjuustofanina "marinoitua punajuurta, hasselpähkinää, vuohenjuustovaahtoa ja omenasiideri-kastiketta" ja oli ihan tyytyväinen annokseensa, mutta ei yltynyt ylisanoihin. Pääruuan osalta sitten tyydyin vähän heikompaan suoritukseen vaikka" ankanfileetä, rapeaa sipulia, hunajalla paahdettua punajuurta ja mausteista päärynäkastiketta" ei ollut huonoa, ei se mielestäni noussut alkuruuan tasolle. Sen sijaan siskoni valitsema annos "ruskistettua ja haudutettua lampaanlihaa, sipulia ja palsternakkasosetta" oli aivan mahtava, etenkin siinä ollut tumma kastike.

Jälkiruuaksi otimme sitten vain kahvia ja portviiniä, vaikka jälkiruokalistakin vaikutti houkutelevalta. Olin muuten taas kerran olin lähtenyt reissuun ilman kameraani ja kännykkäni 2 megapixelin kameralla ei viitsinyt ruokakuvia ottaa.

Tuliaisiksi ostin paria virolaista juustoa ja puhvelinmakkaraa ja tietysti laivalta lähti myös muutama viinipullo matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti